dfewfewr

01. Novosti

Početna konferencija projekta „Aktivni u starosti“

 

U četvrtak, 28. siječnja 2021. godine u 10:00 sati, sukladno epidemiološkoj situaciji putem on-line platforme ZOOM, održana je početna konferencija projekta „Aktivni u starosti“ UP.04.2.1.09.0077. Na konferenciji su se predstavili elementi i ciljevi projekta, glavne aktivnosti i uloga partnerskih organizacija.

Početnu konferenciju započela je voditeljica projekta, Sanela Čuljak, a nazočnima se obratio i gradonačelnik Grada Vinkovaca, gospodin Ivan Bosančić, poželjevši da ovaj projekt bude primjer za sve buduće projekte jer ovdje imamo prilike dati nove mogućnosti osobama treće životne dobi. Osobama koje su u ovome trenutku, nakon svog radnog vijeka, pronašle neke nove aktivnosti unutar svoje mirovine, kada imaju malo više vremena za posvetiti se sebi. Gradonačelnik je također ponudio svoju svesrdnu pomoć u realizaciji svega onoga što je kroz projekt planirano.

Nazočnima se obratio i predsjednik Gradske udruge umirovljenika grada Vinkovaca, gospodin Ivan Colarić. Predsjednik Colarić javio se i u jutarnji program Radio Vinkovaca kako bi najavio početnu konferenciju projekta „Aktivni u starosti“ te kako bi predstavio projekt i pozvao sve umirovljenike članove Gradske udruge umirovljenika grada Vinkovaca, ali i ostale zainteresirane da se pridruže projektnim aktivnostima kada epidemiološka situacija to bude dopuštala. Također, zahvalio se Agenciji VIA i Gradu Vinkovcima na dosadašnjoj pomoći pri prijavi i provedbi projekta, ali se i osvrnuo na situaciju u Udruzi prije izbijanja pandemije. „Ima dosta umirovljenika koji su zainteresirani, jer mi u udruzi provodimo svakodnevno druženje, gdje se obično okuplja velik broj umirovljenika i igraju šah, kartaju, čitaju dnevni tisak, dolaze popiti kavu ili čaj. Mislim da smo tu i mi i umirovljenici na neki način zadovoljni.“ – navodi Colarić.

Nadalje, voditeljica projekta upoznala je sudionike s osnovnim informacijama o projektu. Nositelj projekta je Gradska udruga umirovljenika grada Vinkovaca, a partneri Vinkovački plivački klub, Mladež Vinkovaca XO i Grad Vinkovci. Trajanje projekta je 24 mjeseca, a ukupna vrijednost 1.025.236,60 kn. Projekt je 100% sufinanciran, 85% Europska unija iz Europskog socijalnog fonda s iznosom od 871.451,11 kn, te 15% Republika Hrvatska iz Državnog proračuna s iznosom od 153.785,49 kn.

Od listopada 2020. godine su kroz projekt zaposlene tri osobe zadužene za upravljanje i provedbu projekta.

Koordinatorica projektnih aktivnosti, Valerija Gega, navodi kako će se doprinijeti jačanju kapaciteta organizacije civilnog društva za provođenje programa aktivnog starenja na lokalnoj razini, namijenjenih povećanju kvalitete života i socijalne uključenosti umirovljenika kroz razne aktivnosti. Uključit će se 250 umirovljenika koji će sudjelovati na 656 različitih radionica poput programa dnevnih aktivnosti, programa za poticanje tjelesne i psihičke aktivnosti, programa za poticanje cjeloživotnog učenja i stjecanje novih znanja i vještina, programa kulturno-umjetničkih aktivnosti, informatičke radionice „Digitalna pismenost“ i edukacije o aktivnosti socijalizacije i kućne obuke pasa.

Projektni tim se nada da će epidemiološka situacija što prije dopustiti održavanje svih navedenih aktivnosti, te pozivaju sve zainteresirane umirovljenike da se pridruže u provođenju projekta „Aktivni u starosti“.

01. Novosti

Početna konferencija projekta
„Aktivni u starosti“

 

Svoje upite možete slati na e-mail adresu aktivniustarosti@gmail.com  ili se javiti na telefonski broj 032/308-820. Također, možete se javiti i projektnim partnerima VPK, Mladeži Vinkovaca XO i Gradu Vinkovci.

Za više informacija o projektu možete posjetiti web stranicu www.aktivniustarosti.com.

Bez naslova – kopija – kopija – kopija – kopija – kopija – kopija – kopija – kopija
sasasa

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Trajanje projekta je 24 mjeseca.

Happy senior people dancing at party. Cartoon grey haired old men and women enjoying music in club, having fun . Vector illustration for age, hobby, joy, retirement concept

Kontakt

Rezerviraj svoje mjesto još danas

    Copyright© - Ra design 2021.